21ste jaarboek

HK Ons Wingene publiceert 21ste jaarboek

Na de jubileumuitgave ‘Kroniek W.O. 1 Wingene – Zwevezele’ van november vorig jaar, keren we voor deze 21ste editie terug naar het concept van 144 bladzijden lokale geschiedenis. Enkel de lay-out zal er anders uitzien dan voorheen. De voorkaft met de foto van Dr. Carton, grote bezieler van de lokale heemkunde, maakt voortaan plaats voor een foto die bij het belangrijkste artikel van het jaarboek past en de uitgave wordt ook gedeeltelijk in kleur gedrukt.

Het nieuwe jaarboek bevat 8 artikels:

* De Slag bij de Ringbeek die de bevrijding van Wingene en Zwevezele inluidde op 19 oktober 1918. (Roel Struyve)
* Het kookboek van Margaretha Wyts, met een aantal laat 16de eeuwse recepten van de hand van een telg uit de familie die meer den 2 eeuwen de heerlijkheid Wildenburg bezat. (Jo Patteeuw)
* Ayshove: de herkomst van een relatief onbekende Zwevezeelse heerlijkheid. (André Vandewiele)
* De Veldschool aan het Vanneke in Zwevezele. (Daniël Lanssens)
* ‘Kiezen in Wingene-Zwevezele’, een overzicht van de evolutie van het verkiezen van de gemeenteraad in Wingene en Zwevezele. (Lieven Lams)
* ‘Anarchiel’, het laatste deel van de artikelenreeks over de Wingense Conscrits of lotelingen. (José Deguffroy)
* De grote droom van zuster Theresia Persyn, kloosterzuster in Wingene en Schuiferskapelle die naar Amerika emigreerde. (Rita Patteeuw en Lud Persyn)
* Advertenties uit de ‘Gazette van Thielt’ van 150 jaar geleden.

Volgende tarieven gelden: € 16

Ereleden worden vooraan in het jaarboek vermeld en worden uitgenodigd naar de voorstelling ervan op vrijdag 19 oktober a.s. in de kerk van Hertsberge, waar op dat moment ook de tentoonstelling ‘De Slag bij de Ringbeek’ geopend wordt. Een uitnodiging volgt.
Verzendingskosten bedragen € 3,95. Aanschaf boek door overschrijving op rekeningnummer IBAN BE 59-850-8133187-26.